dijous, 31 de març del 2016

Santa Maria de Lluçà

Sortida corresponent al mes de març de 2016
Avui visitarem, en primer lloc, el Monestir de Santa María de Lluçà de la mà del mossen, que'ns explicarà tot el relatiu al monestir (els romans, la llum, l'oli,els monjos,el colesterol, les matemàtiques, en Messi, els frescos,Picasso, i unes quantes coses mes) amb una xerrada molt dinàmica,amena i entretinguda, "a la par" que instructiva.
Després pujarem al castell -o el que queda d'ell, bàsicament, un mur- per gaudir de de les espléndides vistes de tota Catalunya, sense oblidar la espectacular capella de Sant Vicenç, una de les poques amb planta circular que hi ha a casa nostra.
Després i seguint la marxa, passem per devant del impresionant mas de Can Vilaró, ja referenciat al S XIII, encara que documentat desde el S XVII . Habitat, hores d'ara, per 8 persones.
Tot seguint el camí (GR1) visitem una inmensa bauma ( refugi pel bestiar ? o aixoplug per aquelarres i bruixots ? ..) , per acabar enfilant cap el Hostal Sant Cristòfol, on vam tastar el magnífic estofat de cabirol, típic de la casa.

Com es habitual aquí abaix teníu l'enllaç a les fotos dels companys

** Cliqueu aquí per veure les fotos d'en Gabriel Ruiz
** Cliqueu aquí per veure les fotos d'Angel Andres
** Cliqueu aquí per veure les fotos d'Eduard Higueras
** Cliqueu aquí per veure les fotos d'Alfons Planas
** Cliqueu aquí per veure les fotos d'en Pedro Viudez
** Cliqueu aquí per veure el video d'en Pedro Viudez

1 comentari: