dijous, 30 de maig del 2024

Maig 2024. Sant Quirze del Pedret. Bergadà. Sortida 131

 

Descripció de la sortida:  Pont de Pedret, Ermita de Sant Quirze de Pedret y Molí de Pedret des de Cal Rosal

Es tracta d'una passejada perla via verda del Camí delLlobregat, tot travessant diversos tunels que ens oferien sempre boniques sorpereses d'una banda a l'altre (quan no eren boscos, era algún rierol, o el mateix Llobregat o un magnífic pont gòtic, en fí, agradable en tot moment). Tot plegat per arribar fins l'ermita de Sant Quirze del Pedret.

Ermita famosa, entre d'altres questions pels frescos del seu interior deguts al "mestre del Pedret" actaulment al Museu Diocesà de Solsona i al MNAC a Barcelona.

De tot aixó i molt més, etapes constructives, campanar, i diverses vicisituts històriques ens va donar compte en Pere Vinyals, com manen els canons.

Desde aquí moltes gràcies a tots els companys organitzadors de aquestes 131 sortides, que no sempre els hi donem, i s'ho mereixen.

Un cop comentada l'ermita inicem el retorn fins la Colónia Rosal que va ser visitada per tots aquells que hi varen volguer, cal destacar les interessant propostes estètiques que s´hi podíen observar. MIreu les fotos.

Un cop visitada la Colonia Rosal i considerant que allà era festiu per celebrar la Patum, vam agafar el bus per anar al restaurant a dinar i desprès, cap a casa.

Distancia: 11 km
Desnivell positiu: 160 m
Dificultat: moderada
Durada de la Caminada: 4 h

Si voleu disposar del track ho podeu veure a Wikilog, clicant aquí

 


Com sempre per veure les fotos de la sortida cliqueu sobre el nom del fotògraf
 

Fotos d'en Gabriel Ruiz.

Fotos d'en Xavier Casajuana

Fotos d'en Angel Andrés 

Fotos d'en Alfons Planas

 

 

 

 

 

vv

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada